Hulumtimi më i fundit tregon se deri në vitin 2030 deri në 45% e grave do të jenë të vetmuara. Ky është numri më i madh në histori. Terapistja për çifte, Dragana Penco ka folur më shumë për këtë temë në kanalin e saj në YouTube. Ajo shprehet se:

Nëse dëshironi të gjeni një partner, por mendoni se nuk ka njeri të përshtatshëm për ju, thjesht nuk jeni me fat dhe të gjithë vazhdojnë t’ju lëndojnë. Mendoni për zemrën tuaj si një qepë që e qëroni shtresë pas shtrese për të arritur në qendër. Ne jemi njerëz të zakonshëm dhe na lejohet të bëjmë gabime. Të dy personat në çift do të bëjnë gabime, gabimet janë të lejuara dhe është e drejtë t’i kapërceni. Ne nuk pranojmë kritika. Gjithçka që na thotë personi tjetër, ne e përjetojmë dhe egoja nuk na lejon të ndërtojmë një marrëdhënie. Nuk i duam sa duhet, i kritikojmë. Disa njerëz thjesht nuk punojnë për ne, ne nuk na pëlqejnë tiparet e tyre. Dhe a keni një ide se çfarë lloj partneri dëshironi? Është e rëndësishme për ta përcaktuar atë. A na mungon diçka më e mirë? Nuk ka aq më të mira sa të ndryshme. Pyesni veten, a jeni tërhequr nga dikush vetëm sepse ju duket emocionues, apo dëshironi diçka që nuk mund ta arrini? Dhe para jush, për shembull, është një person i mirë, i hapur ndaj dashurisë që është fizikisht tërheqës për ju. Frika dhe refuzimi i njerëzve për shkak të tyre. Frika sigurisht që ka. Dikush ka frikë nga dashuria, dikush bëri një zgjedhje të keqe, dikush ka frikë të ndryshojë veten. Është e rëndësishme të dallojmë kur frika vjen nga ne dhe kur vjen nga rrethanat e jashtme.

 

Njerëzit të cilët janë vetëm dhe nuk kanë partnerë, zakonisht të tjerët i shohin si të pafat dhe të vetmuar. Është fakt që kur pranë vetes dikë, ndihesh më e sigurt dhe më e plotësuar, mirëpo ndonjëherë është më mirë të jesh vetëm sesa me njerëz që nuk të bëjnë të ndjehesh mirë. Të qenurit vetëm dhe pa partner nuk është asgjë e keqe, por është një mundësi e madhe për të njohur veten, se çfarë doni dhe se çfarë nuk doni. /Top Albania Radio/