Për femrat, mundësia për të përjetuar kënaqësi gjatë marrëdhënieve seksuale garantohet nga dy komponentë themelorë: stimulimi korrekt i klitorisit dhe tërheqja fizike ndaj partnerit. Nëse kërkesa e dytë është më e lehtë për t’u pasur, pasi është vetë gruaja ajo që vendos me kë të shkojë, e para është shpesh më e vështirë për t’u plotësuar, veçanërisht nëse burri nuk është i disponueshëm ose i përgatitur për të kënaqur bashkëshorten e tij.

Ajo që e zgjon më shumë gruan është stimulimi i klitorisit, në të cilin konvergojnë dhe përqendrohen të gjitha ndjesitë erotike që vijnë nga pjesët e tjera të trupit. Zakonisht gjatë marrëdhënieve mashkulli nuk e stimulon sa duhet partneren, ndaj duhet të përkëdhelin dhe të përkëdhelen më shumë.

Përkëdheljet e synuara

Stimulimi i gjirit si dhe të qenit i këndshëm në vetvete mund të përshpejtojë shfaqjen e kënaqësisë tek femrat. Kur gjinjtë stimulohen nga përkëdheljet dhe puthjet, gjëndra e hipofizës çliron sasi të vogla oksitocine, hormoni që nxit kontraktimet që lidhen me orgazmën dhe rrit ndjesinë e kënaqësisë që rrjedh prej saj.

Duke u bërë gati

Është thelbësore të filloni të mendoni për dashurinë shumë kohë përpara se ta bëni atë; në këtë mënyrë arrijmë në momentin e marrëdhënies seksuale tashmë të lartë dhe për rrjedhojë më të hapur ndaj kënaqësisë. Nuk ka asgjë të komplikuar në këtë marrëveshje, edhe nëse partneri nuk dëshiron të humbasë kohë në paralojë. Në orët para takimit me të dashurin tuaj, mund të ndaleni dhe të mendoni për një fantazi veçanërisht intriguese dhe transgresive. Kjo shërben për të rritur reagimin erotik, sepse jep ndjesi të lehta euforie dhe eksitimi që ju lejojnë të përballoni seksin me më shumë transport dhe ndoshta më pak frenime, shkruan revista psikologjia.

Rëndësia e puthjes

Edhe puthja nuk ka të njëjtin kuptim dhe të njëjtën vlerë për burrat dhe gratë. Këtë e thotë një studim gjerman, për të cilin ndërsa meshkujt kryesisht e konsiderojnë puthjen si një zakon apo një lloj ushtrimi të detyrueshëm, femrat i japin puthjes një vlerë shumë më të lartë për sa i përket intimitetit, duke e konsideruar në shumë raste puthjen më të rëndësishme se seksi.