Ka gjëra në jetën tonë që i praktikojmë çdo ditë, mendojmë për to, veprojmë sipas tyre dhe nuk e kuptojmë se janë ato që na pengojnë të gjejmë burimin e bollëkut dhe të jetuarit ashtu siç e meritojmë. Shihni më poshtë disa nga gjërat që duhet të hiqni dorë nga jeta juaj.

1. Mos mendoni se bota ka një sasi të kufizuar burimesh dhe për këtë arsye ju duhet të kapni gjithçka që ju duket e çmuar. Gjithçka ka mjaftueshëm për këdo, kështu që përqafoni bollëkun, ndajeni atë me të tjerët.

2. Mos i fajësoni të tjerët për fatkeqësitë tuaja. Dhe mos mendoni se jeni viktimë e vendimeve dhe veprimeve të tyre. Merrni përgjegjësinë për jetën tuaj.

3. Mos mendoni se nuk e meritoni suksesin. Pranoni gabimet tuaja, por mos qëndroni në vend – aktivizohu!

4. Ndaloni së kërkuari për të kaluarën.

5. Mos dyshoni për veten dhe aftësinë tuaj për të arritur qëllimet tuaja.

6. Mos e shkatërroni jetën tuaj. Mos e sabotoni veten, sepse mund të arrini gjithçka që dëshironi.

7. Mos mendoni se nëse gjithçka është e lehtë për ju, atëherë diçka nuk është në rregull. Jo çdo gjë në jetë duhet të vijë me një luftë.

8. Mos mendoni se duhet të jetoni një jetë shpirtërore ose një jetë të lumtur dhe të pasur. Këto dy mënyra të jetës nuk përjashtojnë njëra-tjetrën.

9. Mos mendoni se e vetmja mënyrë për të treguar besnikëri ndaj njerëzve është t’i thoni “Po” gjithçkaje që ju thonë. Besnikëria e vërtetë përfshin gjithashtu një gatishmëri për të treguar atë që mendoni dhe ndjeni vërtet.

10. Mos u shqetësoni për paratë.