Binjakët janë kaq magjepsës dhe të qenit binjak ka kaq shumë përfitime, por gjithashtu vjen me disa sfida. Të jesh binjak do të thotë që mund të krahasohesh më shumë me binjakun tënd sesa një person tjetër me një vëlla apo motër tjetër.

A duhet t’i vishni binjakët tuaj njësoj apo ndryshe?

Të ndihmosh binjakët të zhvillojnë identitetin e tyre do t’i ndihmojë ata të zhvillojnë gjithashtu aftësitë e tyre gjuhësore dhe sociale. Gjithashtu i ndihmon ata të jenë më pak konkurrues. Veshja tregon shumë për personalitetin e një personi, ndaj ajo duhet të jetë sa më autentike. Veshja juaj është një mënyrë për t’u treguar njerëzve atë që ju pëlqen dhe për të shprehur personalitetin tuaj.

Pse është e rëndësishme të vishen binjakët ndryshe?

Veshja ndryshe i ndihmon fëmijët të shprehin individualitetin e tyre. Rrobat kanë rëndësi sepse ato janë një përfaqësim i dukshëm i identitetit. Shumë psikologë rekomandojnë t’i lini binjakët të zgjedhin vetë rrobat e tyre pasi të kenë mundësi. Mund të jetë gjithashtu një masë sigurie. Mund të jetë e vështirë për miqtë dhe madje edhe anëtarët e familjes t’i dallojnë binjakët tuaj ndonjëherë kur ata janë të veshur njësoj (veçanërisht nëse janë binjakë identikë). Ndarja e mënyrave për të identifikuar binjakët tuaj mund t’i ndihmojë njerëzit t’i identifikojnë ata dhe të inkurajojnë individualitetin për binjakët tuaj.