Ndërsa gatuajmë, të gjithë ne njohim shumë receta të shijshme. Por për shkak se jemi vërtetë të zënë rregullat e kuzhinës janë injoruar ose harruar. Për shembull, jo të gjithë e mbajnë mend se gjethet e dafinës duhet të hiqen nga supa ose do të bëhet e hidhur. Ja disa zakoneve të këqija të gatimit që ne i shkelim.

Ftohja e të bardhave të vezëve në frigorifer para se t’i rrihni

Është më mirë të mos e bëni këtë. Në fakt, vezët supozohet të jenë në temperaturë dhome.

Pjekja e patateve menjëherë pasi t’i keni qëruar

Për t’i bërë patatet e pjekura krokante, duhet t’i vendosni në ujë për 30 minuta, t’i lani dhe t’i mbështillni me një peshqir. Vetëm pas kësaj duhet t’i vendosni në furrë.

Përdorimi i copave të plota të hudhrës

Para se të gatuani një vakt, është e rëndësishme ta prisni hudhrën. Fillon një reaksion kimik që rezulton në shfaqjen e alicinës, një përbërje me veti antibakteriale.

Ruajtja e ushqimeve në kanaçe të hapura

Në kanaçe të hapura, ushqimet oksidohen me të vërtetë shpejtë. Është më mirë t’i vendosni në një enë qelqi.

Mosheqja e bizhuterive nga duart para gatimit

Të gjithë e dinë këtë rregull, por shumë njerëz e injorojnë atë. Unaza, byzylykë dhe orë mund të kenë papastërti dhe mikrobe.

Ruajtja e bananeve me fruta të tjera në frigorifer

Në mënyrë që të zgjasni jetën e bananeve, është më mirë t’i ruani ato individualisht në temperaturë dhome, larg rrezeve të diellit dhe frutave të tjerë.

Moslarja e duarve pasi të keni gatuar

Nëse nuk lani duart pasi keni gatuar, mund të transmetoni baktere në ushqime.