Një nga frutat që pëlqehet shumë sidomos gjatë stinës së verës është dardha. Një frut që ka përfitime të shumta për organizmin tuaj. E pasur me vitamina, ajo promovon një dietë të shëndetshme dhe të ekuilibruar. Një nga të mirat kryesore të dardhës është aftësia e saj për të kontribuar në humbjen e peshës. Ky frut ka vetëm 57 kalori për 100 gramë.

Përveç kësaj, përmbajtja e saj me ujë dhe fibrat e patretshme bëjnë që ajo të ngopë mjaftueshëm, gjë që ndihmon në kontrollin e oreksit dhe parandalimin e konsumimit të tepërt të ushqimit. Për të përfituar sa më shumë nga dardha, rekomandohet të zgjidhni ato që janë të pjekura, por të forta në prekje. Kjo siguron që ato të ruajnë shijen dhe lëndët ushqyese në mënyrë optimale. Gjithashtu, është e rëndësishme t’i lani ato me kujdes përpara se të hani, për të hequr çdo mbetje pesticide ose papastërti.

E duke qenë se jemi në stinën e verës ku trupi jonë ka nevojë për fruta të pasura me vitamina. Sugjerimi më i mirë do të ishin lëngjet. Ato mund të jenë një mënyrë e shijshme dhe freskuese për të marrë disa lëndë ushqyese që i nevojiten trupit tuaj, të cilat mund të mos i merrni çdo ditë përmes ushqimit. Dhe jo vetëm që kanë një shije të mrekullueshme, por është një mënyrë e shpejtë dhe e lehtë për t’i marrë këto lëndë ushqyese edhe gjatë ditëve të ngarkuara.