Ne të gjithë njohim një ose më shumë persona që duan të bëjnë pyetje dhe të mësojnë gjithmonë diçka të re.

Ose ndoshta ata e kthejnë çdo bisedë në një shkëmbim informacioni të dobishëm, ose janë thjesht kureshtarë (dhe pak thashethemexhinj).

Megjithatë, të qenit i gatshëm për të mësuar më shumë nuk është një gjë e keqe, veçanërisht nëse nuk i lëndon apo ofendon të tjerët.

Të lindurit në një nga shenjat e mëposhtme kërkojnë më shumë informacion për çdo gjë dhe përfundimisht ta marrin atë.

Dashi

Një gjë që duhet të dini për Dashin është se ata nuk kanë frikë të bëjnë pyetje. Nëse ata duan të dinë diçka, Dashi do të pyesë pa e menduar dy herë, edhe nëse mënyra e tyre nuk është e duhur apo tema për të cilën po pyesin është shumë personale.

Ata nuk ngurrojnë të tregojnë kuriozitetin e tyre dhe natyra e shenjës së tyre i shtyn të kërkojnë përgjigje për çdo gjë që i intereson.

Këto shenja komunikojnë hapur me të tjerët dhe u përgjigjen lehtësisht pyetjeve tuaja.

Binjakët

Kjo shenjë e ajrit pëlqen të mësojë më shumë se çdo gjë dhe njihet për natyrën e saj kurioze.

Binjakët duan të dinë se si funksionon gjithçka rreth tyre, pse disa njerëz sillen në mënyra të caktuara dhe pse gjërat janë ashtu siç janë.

Kurioziteti dhe nevoja e tyre për të ditur është mbi mesataren dhe i bën veçanërisht thashetheme.

Virgjëresha

Në rastin e Virgjëreshës, logjika katrore kombinohet me nevojën për njohuri dhe, natyrisht, kritikën. Si mund të ketë ai një mendim për çdo gjë (dhe t’i gjykojë ato) pa e ditur? Në mendjen e Virgjëreshave, pyetjet kureshtare janë normale.