1. Seksi fillon në trup

Ndërsa dëshira e grave për seks mund të nxitet nga mendja, kujtesa ose ndjenjat emocionale të lidhjes, për burrat dëshira është fizike. Burrat kanë sasi masive të testosteronit që rrjedh nëpër trupat e tyre, duke i shtyrë dhe shtyrë drejt shprehjes seksuale. Ereksionet burojnë me provokimin më të vogël tek të rinjtë. Dhe për një burrë të rritur, duke parë gruan ose partneren e tij të dalë nga dushi i zhveshur, bën që trupi i tij të reagojë. Është e vështirë të mbivlerësohet mënyra se si kimia e trupit të tij e drejton psikologjinë e mendjes së tij drejt seksualitetit.

2. Për meshkujt seksi është uri

Po, ai dëshiron të jetë plot. Por dëshira e tij për seks është si dëshira për çokollata: çdo episod seksual përmban mundësinë e shkëlqyer të një konfeksioni të mbushur me befasi – ndoshta kremoz i butë, ose i pasur me gjalpë, ndoshta pak i papërpunuar dhe i hidhur, ose i ëmbël i mëndafshtë. Mendja e tij është e pushtuar nga mendimi i një mundësie për t’u ndjerë i kënaqur dhe i befasuar. Një ditë vështirë se është e plotë pa ëmbëlsirë. Megjithatë, konteksti i marrëdhënies  për shembull, një grindje me gruan e tij mund t’i prishë oreksin.

3. Seksi është energji

Seksualiteti i mbush marrëdhëniet intime të një mashkulli me potencial dhe eksitim. Energjia hormonale i jep atij nxitjen dhe agresionin për të ndjekur qëllimin dhe punën e jetës së tij dhe për të ndjekur partnerin e tij. Ai e kalon monotoninë e përditshme, i mashtruar nga fantazia e një shpërblimi seksual në fund të një dite të vështirë.

4. Seksi është eksitim

Është aventura më emocionuese e jetës. Trupi i tij është një makinë e madhe kënaqësie që ai do të donte ta shijonte me mbytje të plotë. Meqenëse orgazma është zakonisht e besueshme dhe e lehtë, një shumëllojshmëri aktesh, pozicionesh dhe ritmesh seksuale duket se janë një mënyrë fantastike për të eksploruar dhe ngritur kënaqësinë e tij. Çdo flirt, buzëqeshje, nënkuptim, figurë me forma apo imazh seksual, qoftë i fantazuar apo i vërtetë, është një goditje në trurin e mashkullit. Valët e trurit të tij rriten me ngazëllim vetëm me aludimin e diçkaje ose dikujt që i kujton seksin.

5. Seksi është mënyra sesi ai jep dashuri

Momenti kur partneri i tij ndizet shpesh është momenti që meshkujt e përshkruajnë si më të kënaqshëm seksualisht. Është e habitshme për burrat kur quhen egoistë për shkak të preferencës së tyre për lidhje seksuale. Në zemrat e tyre, ekziston një pritje e një kënaqësie të ndërsjellë, të hollë trupore. Ai shpesh sajon dhe fantazon se si ta bëjë atë më mirë për të, duke kërkuar informacion për dëshirat e saj erotike, vetëm që të përmirësohet si i dashuruar. /TAR/