Pamjet e reja tregojnë Ameca, robotin humanoid britanik duke imituar shprehjet e fytyrës së një studiuesi në kohë reale me saktësi të frikshme. Ameca, e krijuar nga Falmouth, firma Engineered Arts me bazë në Cornwall, shihet duke imituar disa nga shprehjet e njeriut, duke përfshirë shkeljen e syrit dhe buzëqeshjen.

Studiuesi po shikon drejt një iPhone 12 që ekzekuton një program të quajtur ARKit, që lejon përdoruesit të kapin lëvizjen e një personi në kohë reale me një kamerë telefoni. Më pas aplikon lëvizjen e detektuar në një model karakteri 3D në kohë reale, duke i lejuar personit në kamerë të kontrollojë lëvizjen e modelit në këtë rast Ameca-s si një ‘kukull virtuale’.