Më 22 shtator, të njëjtën ditë me ekuinoksin e vjeshtës, dielli ka lëvizur në shenjën e peshores dhe ka nisur sezoni i Peshores, si dhe fillimi zyrtar i vjeshtës. Sezoni i Peshores ka të bëjë me ekuilibrin dhe harmoninë dhe shënon gjysmën e rrugës në vitin tonë astrologjik. Astrologia Stephanie Campos thotë:

Është një periudhë e korrjes së frytit të punës sonë pas gjithë punës sonë të palodhur gjatë sezonit të Virgjëreshës. Ne po e kuptojmë se sa larg kemi arritur dhe po hartojmë strategjinë se sa larg duhet të shkojmë ende.

Është koha për të bërë një bilanc të asaj që kemi arritur gjatë muajit të kaluar dhe për të vendosur se çfarë është ende duke punuar për ne dhe çfarë nuk është më. Do të ndihemi pak më kreativë, sipas Iva Naskova, astrologe në aplikacionin Nebula, dhe sezoni i Peshores do të na ndihmojë të shprehemi në një mënyrë më të hapur dhe miqësore.

Fjalët e tua janë kostumi yt më i fortë dhe mos u habit nëse ndjen një nevojë të shtuar për ekuilibër, pasi Peshorja ka të bëjë me harmoninë dhe arritjen e një kompromisi.
Përveç marrjes parasysh të sprovave dhe mundimeve tona të muajit të kaluar, kjo kohë e vitit na bën gjithashtu të përqendrohemi më shumë në jetën tonë të dashurisë dhe marrëdhëniet kuptimplota. /TAR/