Nëse vini re shfaqjen e njollave të bardha në thonjtë, do të ishte mirë të bëni një analizë më të detajuar e të kontaktoni menjëherë me mjekun tuaj.

Leukonychia është emri për shfaqjen e njollave dhe vijave të bardha në thonjtë dhe mund të jetë një ndryshim i padëmshëm ose një sëmundje shumë e rrezikshme.

Këtu është gjithçka që mund të shkaktojë këtë fenomen:

Trauma e thonjve

Nëse goditni gozhdën tuaj me diçka të fortë, njolla të bardha mund të zhvillohen në gozhdë dhe ndonjëherë duhet pak më shumë që ndryshimi të zhduket. Megjithatë, nëse ju duket se nuk kalon për një kohë të gjatë, konsultohuni me një mjek.

Kërpudhat

Infeksioni mykotik i thonjve është një nga infeksionet më të gjata dhe të vazhdueshme, dhe karakterizohet nga një ndryshim në ngjyrën e thoit, e cila bëhet e bardhë, e verdhë ose kafe.

Mungesa e vitaminave dhe mineraleve

Mungesa e vitaminës D, kalciumit dhe zinkut mund ta shkaktojë këtë problem dhe duke qenë se vitet e fundit gjithnjë e më shumë pacientë paraqiten me mungesë të vitaminave dhe mineraleve në organizëm, ai këshillon që para së gjithash të kontrollohet një test gjaku për të përcaktuar. nëse ky është problemi kryesor ose diçka më serioze.

Përveç këtyre kushteve më të padëmshme, ndryshimet në thonjtë mund të tregojnë edhe disa komplikime më serioze, si p.sh. Rrallëherë, njollat ​​e bardha në gozhdë mund të jenë simptomë e një gjendjeje më serioze, si sëmundje autoimune, sëmundje të zemrës ose veshkave. Kroll këshillon të vëzhgoni me kujdes gjendjen e organizmit dhe sa kohë kanë qenë të pranishme njollat.

Nëse përveç tyre shfaqen simptoma të tilla si gulçim, dhimbje gjoksi dhe nyje të fryra, konsultohuni me një mjek.