Nëse sasia e hemoglobinës në gjak është e ulët, atëherë mund të çojë në anemi, e cila çon në humbjen e qelizave të kuqe të gjakut dhe jo vetëm kaq. Mund të shkaktojë dobësi dhe lodhje.

Shtimi i ushqimeve të pasura me hekur si perimet jeshile, buka, arrat dhe mishi në dietën tuaj të përditshme do të ndihmojë në rritjen e niveleve të hemoglobinës. Është e rëndësishme të keni një dietë të ekuilibruar.

Për të konsumuar plotësisht hekurin e pranishëm në ushqim, trupi juaj ka nevojë për ndihmën e vitaminës C në gjakun tuaj. Për të rritur sasinë e hekurit në trup, hapi i parë duhet të jetë shtimi i ushqimeve të pasura me vitaminë C.

Disa nga ushqimet me vitaminë C përfshijnë domatet, luleshtrydhet dhe agrumet. Vitamina B9 nga ana tjetër luan një rol të rëndësishëm në prodhimin e qelizave të kuqe të gjakut. Sasia e RBC duhet të jetë më e lartë në trupin tuaj. Vetëm atëherë do të rritet edhe niveli i hemoglobinës. Përfshini në dietën tuaj gjithashtu perime jeshile dhe bishtajore për të arritur këtë qëllim.