Duke qenë se po kalojmë sezonin e dasmave deshëm t’ju informojmë për bimët më të bukura për buqetën si dhe simbolikën që ka secila në traditën e nusërisë.

Bima e zambakut:

Nuk mund t’i thuash jo lules që është simboli i fundit i pastërtisë dhe elegancës. Kjo lule iu dha nga Kryeengjëlli Gabriel Virgjëreshës Mari dhe simbolika e saj është, siç mund ta kuptoni, e madhe. Një buqetë me zambakë me siguri do t’i lërë përshtypje të gjithëve ndërsa është ideale për ata që duan të kenë një thjeshtësi në dasmën e tyre.

Nëse keni ndërmend të jeni mbretëresha ditën e kurorëzimit, atëherë është më mirë të mos zgjidhni një buqetë me zambakë. Mund t’i gjeni në të bardhë, që është ngjyra më e zakonshme, por po aq mbresëlënëse janë ngjyrat rozë, të verdha, portokalli dhe vjollcë. Zambaku konsiderohet si një nga lulet më të njohura të dasmës.

Ajo që sjell errësirë ​​në një martesë

Me kalimin e shekujve, shumë tradita kanë ndryshuar në lidhje me ceremonitë e dasmës.

Në të kaluarën, natyrisht, kishte shumë masa paraprake nga të cilat çiftet e ardhshme kishin frikë. Ne jemi këtu për t’ju treguar të gjitha besëtytnitë “të çmendura” që ekzistojnë dhe për t’ju thënë se nuk besojmë në asnjë prej tyre. Ju?

Martesa të shtunën: Mund të jetë dita më e njohur e javës për t’u martuar, por sipas folklorit britanik, një martesë e së shtunës është fat i keq. Për të qenë edhe më “të sigurt” mos zgjidhni të martoheni më 13 maj, veçanërisht nëse kjo ditë bie edhe të shtunë, shkruan abcnews.

Hedhja e një unaze gjatë ceremonisë: Tradita thotë se nëse dikush i bie një unazë gjatë ceremonisë, atëherë ai person do të vdesë. Kjo mund t’ju duket qesharake dhe sigurisht që është, por të lashtët i besonin gjëra të tilla dhe ishin shumë të kujdesshëm.

Përdorimi i mbiemrit të burrit para dasmës: Sado që dëshironi që ajo të bëhet zonja X, është mirë të përdorni mbiemrin tuaj përpara ceremonisë. Tradita thotë se nëse nuk e ndiqni këtë këshillë, martesa përfundimisht do të dështojë.