Nëse ekziston një histori familjare që është e lidhur me alergjitë ose ekzemën ose astmën, atëherë është e mundur për të reduktuar mundësinë e kalimit nga mamaja tek nëna në 50 përqind vetëm duke konsumuar suplemente probiotike gjatë shtatzënisë.

Lista më poshtë është lista e mundësive për shkaktimin e reaksionit alergjik. Filloni duke dhënë ushqimet e mëposhtme një nga një, në mënyrë që të kuptoni se kush e shkakton alergjinë;

• Zarzavatet
• Frutat (përvec portokallit)
• Arrat dhe farat
• Thjerrëzat dhe fasulet
• Orizi
• Mishi
• Tërshëra
• Gruri
• Produktet e qumështit
• Vezët

Prezantojini një e nga një ushqimet e mësipërme, duke i testuar cdo dy ditë, në këtë mënyrë do të kuptoni se cila prej tyre shkakton reaksione.