Epo, përgjigja duket të jetë mjaft e qartë! Duke pasur parasysh aspektet ushqyese të debatit të vajit të ullirit kundër vajit të lulediellit, vaji i ullirit përmban minerale dhe acide yndyrore të cilat janë në përmasa të mira. Raporti i acideve yndyrore omega 3 me omega 6 mund të rritet nga vaji i lulediellit, megjithatë vaji i ullirit nuk ndikon në këtë ekuilibër. Vaji i lulediellit është më i ndjeshëm ndaj prishjes se vaji i ullirit për shkak të përbërjes së tij të acideve yndyrore të pangopura. Në ndryshim nga vaji i lulediellit, vaji i ullirit ka një aromë frutash. Vaji i lulediellit ka shije të mirë, dhe po ashtu edhe vaji i ullirit por sigurisht bëhet fjalë për zgjedhjen tuaj personale të asaj që dëshironi të zgjidhni për gatim.

Faktorët e mësipërm duhet ta bëjnë më të lehtë për ju që të bëni një zgjedhje midis dy vajrave herën tjetër që do të shkoni për të blerë ushqime. Me kalimin e kohës, njerëzit po bëhen më të vetëdijshëm për atë që hanë dhe se si ajo ndikon në trupin e tyre. Pasja e një diete të shëndetshme bëhet thelbësore për shëndetin e përgjithshëm dhe shmangien e sëmundjeve. Nëse bëhet fjalë për vajin e ullirit kundër vajit të lulediellit, vaji i ullirit është i pari.

Mund të jetë zgjedhja më e shëndetshme pasi përmban një sasi të mirë të acideve yndyrore të dobishme, mineraleve dhe vitaminave. Këto vajra bimore, të cilat janë të ulëta në yndyrna të ngopura, mund të forcojnë kockat, të parandalojnë osteoporozën dhe të zvogëlojnë gjakderdhjen e tepërt kur konsumohen në moderim. Këto vajra përfshijnë vitaminën E, e cila mund të mbrojë kundër artritit reumatoid dhe kancerit të zorrës së trashë. Prandaj, zgjidhni vajin e duhur të gatimit për të përfituar prej tij më të mirë sigurisht.