Një studim i kryer së fundmi ka zbuluar kohën më të mirë të ditës për të bërë seks, dhe ju duhet të filloni herët.

Me sa duket, ora 7:30 është koha optimale për seks pasi është rreth 30 minuta pasi shumë njerëz zgjohen.

Sipas studimit të bësh seks aq herët në mëngjes ju siguron një sasi të madhe të endorfinës që rrit përqëndrimin tuaj dhe mund të ndihmojë në uljen e presionit të gjakut dhe niveleve të stresit.

Studiuesit kërkuan gjithashtu kohën më të mirë për t’u zgjuar, për të ngrënë mëngjes dhe për të ushtruar.

Studimi tregoi se ora 7:45 e mëngjesit ishte koha më e mirë për të ngrënë mëngjes.

Disa mund të zgjedhin të shkojnë për vrap paraprakisht, ndërsa të tjerë preferojnë të stërviten në mbrëmje.

Pastaj nivelet e përqendrimit arrijnë kulmin rreth tre orë pasi jemi zgjuar, kështu që është e mençur të ruani punët tuaja më të vështira për rreth orës 10 të mëngjesit.

Ndërsa nivelet e stresit rriten në orën 11 të mëngjesit, mund të ia vlente të kaloni pak kohë për t’u çlodhur.

Koha më e mirë për të fjetur është ora 22:00.

Më poshtë shikoni rezultatet e plota:

Ora 7 e mëngjesit – koha më e mirë për t’u zgjuar 

Ora 7:15 – koha më e mirë për të vrapuar 

Ora 7.30 e mëngjesit – koha më e mirë për seks pasi ndoshta do të jeni vigjilentë dhe më pak të mërzitur gjatë ditës

Ora 7.45 – koha më e mirë për mëngjes, e cila duhet të jetë rreth 45 minuta pas zgjimit

Ora 10 e mëngjesit – koha më e mirë për të punuar pasi hulumtimet tregojnë se ne e arrijmë kulmin tonë mendor rreth tre orë pas zgjimit

Ora 10.45 – koha më e mirë për t’u çlodhur sepse kjo është kur nivelet tona të stresit janë në nivelin më të lartë

Ora 12:45 – koha më e mirë për drekë – rreth pesë orë pas ngrënies së mëngjesit

Ora 15:30 – koha më e mirë për të treguar vullnetin pasi është ora e mëngjesit

Ora 18:00 – koha më e mirë për një pije, e njohur si ora e verës kur çlodhehemi pas një dite të gjatë në punë

Ora 18:15 – koha më e mirë për darkë

Ora 18:30 – koha më e mirë për të bërë palestër.

Ora 22:00 – koha më e mirë për të fjetur.