Top News ka mësuar detaje të reja nga dosja hetimore për dy grupet kriminale që prej 3 vitesh kultivonin bimë narkotike në Malësitë e Krujës.

Në përgjimet e Prokurorisë së Posaccme dalin kryesisht emrat e dy personave kryesore të skemës së paligjshme, Bujar Sefa në rolin e pronarit dhe Asim Pulaci me të cilin komunikonte vazhdimisht për punët në parcela.

KOMUNIKIM 1 ME RADIO MES ASIM PULACI DHE BUJAR SEFA
B: E di unë o daje kush vjen dhe sa vijnë, se me qenë nuk të them unë ty, se nuk jam budall.
A: E di që nuk je budall por me qëllu me e pre në bes tjerët
Bujar Sefa, është personi që mban kontaktet me punonjësit e policisë lokale. Ai ka të paktën 3 parcela. Në një nga komunikimet, Sefa Porosit punonjësin e tij Asim Pulaci që të mos largohet nga parcelat, por të inskenojë asgjesimin e 3 vatrave të ndryshme gjoja për djegien e lendeve narkotike.

KOMUNIKIM 2:
Rrushi mos të dalin turra shkoze lart se kanë për ti bërë foto.
A: I kam nda masanej I gadisin vete ata.
B: Bëjini gati turret, se nuk gadisin gjo ata. Shkurren e vogel gjys metër, tak e ve poshtë. 3-4 kapena poshte dhe I vë 10 bimë lart. 3 turra nga 10 bimë dhe nërregull jena. Nuk të kapin brenda rri pa merak.
A: A të shkoj të shkul ato aty?
B: Po pra, po veji ato majat e shkozes para, që të bëjë duf, të dali zjerrm I madh, dhe me gjet ndonjë rrënjë të keqe, te shëmtuar, me e vene para që të bëjnë foto me të.
Në dosjen hetimore del dhe një moment ku mes trafikantëve ka bisedë të tensionuar.

KOMUNIKIM 3
B: Hape atë dreq telefoni hape, ta marrtë dreqi rracën ta marrtë. Niz atë radio. Ku je? Ku je re?
A: Bash qitu.
B: Shko shepjt te puna dhe merr ndonjë bocce, zgjidh ndonjë bocce të mirë, se më kanë thënë ata me ra poshtë. A je duke më dëgjuar?
A: Të dëgjoj po fol.

Trafikantët gjithashtu tregojnë dhe frikën se mos Policia do ti presë bimët narkotike, pasi I është dhënë nga ata vetëm një javë kohë për të mbaruar punë.

BISEDË 4
B: Si jeni o daje, a keni gdhirë mirë
A: Mirë, mirë
B: Ashtu se dro ishalla nuk na I presin o burr, mos u dorezoni, se shpresa vdes e funit.
A: Skena ccbëjmë më jo.
B: Për jo e kena lon pra gjasme me to.
A: Për një jave gjoja, apo më shumë?
B: Për një javë, jo më shumë