Mirlind Daku është kryefjalë në kombëtaren shqiptare. Goli i dytë i realizuar kundër Polonisë, padyshim i ka dhënë vlerë të madhe. Për këtë sukses ka folur babai i Dakut, i cili ka treguar se kanë pritur shumë ftesën e Kosovës, por ajo nuk erdhi asnjëherë.

Në këtë mënyrë u detyruan të zgjidhnin Shqipërinë që i hapi derën dhe pikërisht në një sfidë të rëndësishme si ndaj polakëve. Për Kanal 10, babai i Dakut ka thënë:

“Unë kam insistu gjithmonë që djali im të luajë për Kosovën sepse në Kosovë është rritur dhe në Kosovë është ngritur.

Mirëpo nuk e di arsyen pse Kosova nuk e ka ftu. Ne e zgjodhëm kombëtaren e Shqipërisë sepse nga Kosova pritëm mjaft, pritëm shumë”.