Komiteti i Apelit i UEFA-s sanksionoi Federatën e Futbollit të Serbisë këtë të premte për të zhvilluar një ndeshje me dyer të mbyllura dhe gjobë për shkak të sjelljes diskriminuese të tifozëve të saj në ndeshjen kualifikuese për “Euro 2024” kundër Malit të Zi, të luajtur më 27 mars.

Sipas UEFA-s, pas sjelljes në ndeshjen e luajtur në Podgoricë, Komisioni i Apelit urdhëroi ekzekutimin e masës disiplinore, që ishte vendosur në korrik të vitit të kaluar nga Komisioni Disiplinor, për shkak të qëndrimeve raciste, ekzekutimi i të cilit u pezullua për një periudhë prej dy vitesh.

Federata serbe është urdhëruar gjithashtu të paguajë dy gjoba, në shumën totale prej 53.000 euro.

Megjithatë, pas një apeli të paraqitur nga Federata e Futbollit të Serbisë, Komiteti i Apelit i UEFA-s e mbylli çështjen që ishte hapur nga Komiteti Disiplinor për sjellje diskriminuese në ndeshjen kundër Lituanisë, gjithashtu kualifikuese për “Euro2024”, e cila u luajt më 24 mars të kaluar.

Serbia, e cila kryeson Grupin G të kualifikimeve për “Euro2024”, me gjashtë pikë, të arritura në fitoret ndaj Malit të Zi dhe Lituanisë, të dyja me nga 2-0, do të përballet me Bullgarinë më 20 korrik, në raundin e tretë.