Napoli vazhdon të shijojë një sezon ëndrrash dhe vrapimin e vetmuar në krye të renditjes në Serie A, por ndërkohë po ndjek nga afër zhvillimet në hetimin e çështjes Osimhen. Prej muajsh, në fakt, prokuroria publike e kryeqytetit ka hetuar shitjen e nigerianit, duke hipotetizuar krimin e raportimit të rremë në pasqyrat financiare. 

Në këto orë po filtrohen lajmet se puna e hetuesve do të zgjatet edhe për gjashtë muaj dhe se pasi të ketë përfunduar aktiviteti hetimor, prokuroria e FIGC (Federatës Italiane të Futbollit) do të kërkojë akses në dokumente.

Nëse nga letrat dalin prova të reja, avokati Chiné mund të kërkojë rihapjen e gjyqit, siç ndodhi në rastin e Juventusit. Pozicioni i Napolit, si ai i Bardhezinjëve, ishte mbyllur tashmë në maj me shpalljen e pafajësisë nga Gjykata Federale e Apelit.

Siç raporton Repubblica, sipas Gino Fabio Fulgeri, avokatit që ndihmon Aurelio De Laurentiis në çështjen penale, “Napoli është i bindur se mund të demonstrojë rregullsinë e operacionit, për më tepër i vetmi për të cilin ka hetime hetimore”.

Numri një i klubit – dhe me të gruaja e tij, fëmijët e tij Valentina dhe Eduardo, dhe CEO Chiavelli – u regjistruan në regjistrin e të dyshuarve më 21 qershor: blerja e Osimhen dhe operacioni janë në qendër të hetimit ku ishin përfshirë katër lojtarë të tjerë, portieri Karnezis dhe tre lojtarë të rinj, Liguori , Palmieri dhe Manzi, me vlerë totale mbi 21 milionë euro dhe aktualisht militantë mes ligave të vogla dhe kampionëve amatore. 

Guardia di Finanza ka qenë në punë prej muajsh duke analizuar të gjithë dokumentacionin. Krahas krimit të raportimit të rremë në pasqyrat financiare , hipotezohet edhe deklarimi i rremë, një vepër penale që lidhet me një pjesë të shumës së paguar për Lille, për të cilën nuk do të ishte paguar 4.6 milionë tatimi mbi vlerën e shtuar.