Ndeshja Portugali-Gana nuk ka kaluar pa konflikte mes tifozëve, pasi tifozët janë vonuar të hyjnë në stadiumin e Dohas.

Pas gjendjes së agravuar të tifozëve, policia ka ndërhyrë për të shuar konfliktet, duke marshuar me mburoja. Kur tifozët arrijnë të hyjnë në stadium, situata bëhet konfuze nga hapësira boshe në tribunë.

Martin Lipton i “SunSport,” u shpreh se: “Nëse po pyesni veten për të gjitha vendet bosh, një mbërritje me vonesë sapo, disi pa frymë, më tha se është ‘kaos’ jashtë, me shumë tifozë të vonuar dhe të paaftë për të hyrë dhe për t’u trazuar. Policët përpiqen të mbajnë rendin. Trafiku ishte shumë i keq gjatë rrugës për këtu. Kështu që kjo nuk është vërtet një surprizë, por është turp!”.

Në rrjetet sociale janë postuar video ku shfaqet policia duke ecur me ritme të shpejta bashkë me një grup tifozësh të mbështjellë më flamujt e Ganës.Sipas shifrave të shitjeve të biletave, mbështetësit e Ganës ishin më të mëdhenj në numër sesa ata të Portugalisë.