Prokuroria e FIGC ka përfunduar hetimet në lidhje me plusvalencat për klubin e futbollit, Juventus.

FIGC ka kërkuar në Gjykatën Federale të Apelit heqjen e 9 pikëve dënimi në renditje për Juventusin në tabelën e Serie A.

Diskutimi mbi kërkesën për revokimin e dënimit pafajësues të paraqitur nga Prokuroria e FIGC-së në lidhje me rihapjen e çështjes së fitimeve kapitale që përfshin Juventusin dhe të tjerët filloi nga distanca në orën 12.50 në Gjykatën Federale të Apelit në seksionet e përbashkëta 8 klube (Sampdoria, Empoli, Genoa, Parma, Pisa, Pescara, Pro Vercelli dhe Novara e vjetër).

Në këtë aferë janë përfshirë edhe 52 drejtues apo ish-drejtues, përfshirë Agnelli, Nedved, Arrivabene dhe Cherubini. Së pari, pra, pranueshmëria e ankesës për revokim do të diskutohet pasi vetë Gjykata Federale kishte liruar klubet dhe menaxherët e përfshirë në maj 2022. Nëse kërkesa do të pranohej, prokurori Chine do të procedonte me kërkesën për sanksione për kompanitë dhe individët në fjalë, e cila duhet të mbërrinte jo më vonë se të hënën dhe do të kishte efekt të menjëhershëm.  Është edhe presidenti i ri i Juventusit, Gianluca Ferrero, i lidhur nga Torino për të ndjekur seancën e Gjykatës së Apelit të FIGC. Përveç avokatëve, drejtori sportiv Federico Cherubini i lidhur është edhe Fabio Paratici, ish-drejtori i Juventusit tani në Tottenham.

Sot Gjykata Federale e Apelit  do të duhet të vendosë për kërkesën për rihapjen e çështjes në dritën e letrave të reja të hetimit të Prisma dhe në mbrëmje do të dimë nëse klubi i Juventusit dhe tetë të tjerë të përfshirë ( Sampdoria, Empoli, Genoa , Parma, Pisa, Pescara, Pro Vercelli dhe Novara e vjetër ) do të shohin të konfirmohet lirimi i shkallës së parë dhe të dytë ose nëse do të gjykohen përsëri dhe në atë rast një dënim i mundshëm mund të ketë gjithashtu një ndikim të rëndësishëm për sa i përket pikëve në renditje.