Komisioni i Ankimimeve dhe Sanksioneve shpall vendimin për ankesën e bërë nga LSI, PD dhe Vetëvendosja për pavlefshmërinë e zgjedhjeve në qarkun e Gjirokastrës.

KAS ka rrëzuar kërkesën e LSI për të marrë prova nga institucionet shtetërore për emigrantët e penguar të votojnë. Gjithashtu KAS vendos me shumicë votash rrëzimin e kërkesave të PD për të marrë prova shtesë nga institucionet prokurori, polici, etj. KAS rrëzoi edhe kërkesat e bëra nga kandidati Kreshnik Merxhani për prova shtesë.

Deklarata e Brahos, anëtar i KAS

Provat do të pranohen për shqyrtim, për kërkesat që bënë u vendos me shumicë votash LSI kërkesat për provat që kërkon të merren. Emrave që kanë komisionerë, dy anëtar të KAS Braho dhe Çefa i kërkojnë të na vejnë në dispozicioon nëse këto persona janë pjesë e administratës zgjedhore që nga dita e zgjedhjeve dhe deri në shpalljen e rezultateve.

PD-AN vendosi me shumicë votash rrëzimin e kërkesave për marrjen e provave. Lidhur me kërkesën e fundit me kryqëzimin e të dhënave pajisjeve në qarkun e Gjirokastër, dy anëtarët e KAS, Çefa dhe Braho, kërkojmë të na vihen në dispozicion, pajisjet pay, kryqëzim i të dhënave elektronike biometrike në qarkun Gjirokastër.

Lidhur me kërkesën e kandidatit Kreshnik Merxhani (VV), u vendos me shumicë votash rrëzimi i kërkesës.

Lidhur me vijimin e kërkesës së seancës për qarkun e Gjirokastrës presin dy provave, do të pezullohet ky proces i shqyrtimit dhe do të njoftohet se kur do të nisë procesi. Më 14 maj shqyrtimi administrativ i provave.